Facebook wachtwoord vergeten

Het ergste wat je kan overkomen is je Facebook wachtwoord vergeten. Wanneer dit jou gebeurt kom je er ineens achter hoe belangrijk Facebook wel niet voor je is. Er zijn gelukkig nog verschillende manieren om je wachtwoord te achterhalen.


Ik ben mijn Facebook wachtwoord kwijt, wat nu?

Wanneer je je wachtwoord vergeten bent heb je slechts een paar mogelijkheden om eventuele wachtwoorden te proberen. Lukt het niet om het juiste wachtwoord in te vullen en in te loggen dan heeft Facebook altijd nog de knop ‘Wachtwoord vergeten?’. Wanneer je hier op klikt word je verder gebracht naar een pagina waarin je jouw email adres, telefoonnummer of volledige naam moet invullen. Facebook zal aan de hand van deze gegevens proberen te verifiëren of dit daadwerkelijk jouw account is.

In het geval van email zal je van Facebook een mailtje krijgen met daarin een bevestiging van het vergeten wachtwoord. Via de mail die Facebook je stuurt kun je een nieuw wachtwoord instellen.

Heb je je telefoonnummer ingevuld dan zal je een SMS van Facebook ontvangen met daarin een tijdelijk wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Nadat je bent ingelogd moet je wel direct je wachtwoord wijzigen.

Bij het invullen van je volledige naam zal Facebook gaan uitzoeken welke gegevens ze van jou hebben en je via die gegevens gaan contacteren.

Ik kan niet inloggen

Ben je er van overtuigd dat je het juiste wachtwoord hebt ingevuld, maar kun je nog steeds niet inloggen dan kan het zijn dat er een storing heerst bij Facebook. Voor meer info over Facebook storingen kun je terecht op deze pagina: Facebook storing