Facebook mobiel

Facebook is niet meer weg te denken uit ons leven. De hoeveelheid uren die er besteedt worden op Facebook is schrikbarend. Met je smartphone zit je altijd binnen enkele seconden op Facebook mobiel, zij het met behulp van de Facebook app danwel de mobiele website van Facebook.


Het gemak zorgt voor de intensiteit, maar kan ook zorgen voor problemen. Doordat je bij elke Facebook app of op de mobiele website moet inloggen kunnen er veel problemen ontstaan. Niet iedereen is zich hiervan bewust en dus hebben we hier een aantal voorbeeld van problemen die zich kunnen voordoen bij het mobiel inloggen op Facebook.

Phishing of malware

Door de hoeveelheid Facebook apps die er zijn is het niet altijd even makkelijk te zien welke je nu wel of niet kunt vertrouwen. Hoe weet je wanneer je je login gegeven bij een app invult dat deze app niet van een hacker is? Dit zul je nooit zeker weten. Het beste is dus om alleen de officiƫle Facebook app te gebruiken.

Ook met mobiele websites is het altijd maar afvragen wat de website eigenaar met jouw informatie doet. Let us extra goed op bij het inloggen dat je op de website van Facebook zit en niet op een andere site.

Server reageert niet

De app van Facebook zal hoogstwaarschijnlijk op een andere server draaien dan de website van Facebook zelf. Dit kan er voor zorgen dat er problemen zijn bij het inloggen. Wanneer de app server niet bereikbaar is kun je niet mobiel inloggen. Probeer dus altijd eerst uit of je wel op de website van Facebook kunt inloggen voordat je een probleem gaat melden.

Facebook app werkt niet

Het kan voorkomen dat de app van Facebook niet meer werkt. Dit gebeurd niet vaak, maar gelukkig heb je altijd nog de optie om de mobiele website van Facebook te gebruiken. Hier kom je vanzelf op wanneer je via de browser van je smartphone naar Facebook surft.