Facebook gehackt

Wanneer je met geen enkele mogelijkheid meer kunt inloggen op Facebook kan het zijn dat je account gehackt is. Anderen kunnen door te raden of door op een andere niet legitieme manier je wachtwoord achterhaald hebben.


Mocht dit jouw overkomen zijn meldt dit dan zo spoedig mogelijk bij Facebook.

Is mijn account gehackt?

Hackers zullen altijd proberen om account gegevens van anderen te ontfutselen. Dit doen ze op verschillende manier. De meest bekende manier is door Phishing. Bij phishing maakt men gebruik van valse aanmeldformulieren waarin potentiële slachtoffers hun login gegevens achterlaten.

Zorg er dus voor dat je altijd zeker weet dat je op Facebook inlogt. Klik ook niet op alle linkjes in emails of Whatsapp berichten want deze kunnen naar een andere website dan Facebook doorverwijzen.

Facebook gehackt door Malware

Ook Malware is een manier waarop hackers jouw login gegevens kunnen achterhalen. Door software op jouw computer te plaatsen kunnen ze meekijken met wat jij typt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de login sessie volgen wanneer je gaat inloggen op Facebook. Ze zien dan namelijk welk emailadres en welk wachtwoord je hiervoor gebruikt. Daarna loggen ze in op jouw account en wijzigen ze het wachtwoord waardoor jij er zelf niet meer in kan komen.

Gehackt account door wachtwoord

Het hoeft niet altijd aan Facebook te liggen. Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Dit zorgt ervoor dat wanneer er bij een website gegevens ontvreemd worden dat deze gegevens ook gebruikt zullen worden bij pogingen om op andere websites in te loggen. Juist Facebook account zijn hierbij erg in trek.

Wil je dus niet onverwacht je account kwijt raken, zorg dan dat je én goed oppast voor phishing en malware én verschillende wachtwoorden gebruikt voor alle websites waar je een account hebt.